Här tänker vi passa på tillfället att dela några små tips om trevliga äventyr som ni kan ge er iväg till på er klassresa. Enbart ordet klassresa kan ju som bekant få i princip vem som helst att få något ömt i blicken. Alla har vi väl någon form av erfarenhet av eller relation till det här med att åka iväg på en klassresa någonstans. I många stycken så kanske det inte spelar någon större roll vart man åker någonstans på den där klassresan – om det är en kortare eller längre klassresa – med tanke på att det egentligen är själva upplevelsen av att åka iväg tillsammans med de andra i klassen som är det viktiga. För någon av er kanske det är allra första gången som han eller hon åker iväg någonstans utan sina föräldrar medan det för någon annan i klassen hör till det vanliga att åka på resa utan att hänga i hälarna på mamma och pappa. En klassresa kommer att vara ett minne för resten av livet, som en god karamell som man kan ta fram och suga på gång på gång. Här ska ni därför få några förslag på resmål som ni kan kika lite närmare på för att se om de kanske skulle kunna passa för just er klassresa.

Kållerado

Liseberg

Liseberg i Göteborg anses vara inte bara Sveriges utan hela Nordens allra största nöjespark. Det finns ingen annan nöjesinrättning i vår del av världen som ens kan komma i närheten av Liseberg sett till antalet besökare per år och det utbud av åkattraktioner som Liseberg kan ståta med. Liseberg är ett perfekt resmål för en klassresa. Om ni bestämmer er för att åka på klassresa till Liseberg så kommer ni garanterat att få vara med om en otroligt spännande upplevelse. Balder, Kanonen, FlumeRide, Kållerado och Lisebergbanan räknas som de allra häftigaste – eller ”goaste” som göteborgarna själva säger – åkattraktionerna på Liseberg. Se till så att ni har en hel dag på er när ni åker på klassresa till Liseberg. Ni kommer nämligen att behöva mycket tid på er för att hinna med allting där.

 

Madame Tussauds vaxkabinett i London

Till London kan man flyga nästan helt gratis numera och om ni åker på klassresa till London så bara måste ni besöka Madame Tussauds vaxkabinett. För den som aldrig har satt sin fot på Madame Tussauds vaxkabinett så väntar en helt ny och oerhört spännande upplevelse. Men även för den som kanske har varit där flera gånger tidigare så blir hela upplevelsen ny igen eftersom man från vaxkabinettets sida hela tiden uppdaterar både vaxdockornas utseende och utställningarna i stort. Madame Tussauds är ett vaxkabinett med dockor tillverkade i vax som föreställer kända personer från hela världen. Filmstjärnor, sportkändisar, sångare och musiker, politiker och religiösa ledare är bara några exempel på vad ni kan stöta på. Några av de svenska kändisar som man kan “träffa” hos Madame Tussauds är kungafamiljen, Björn Borg, ABBA och Sven-Göran “Svennis” Eriksson. Våga trotsa din egen rädsla och knalla ner i skräckkammaren Chamber of Horrors.

Kolmården2

Kolmårdens djurpark

Kolmårdens djurpark ligger i skogarna utanför Norrköping och är en av Sveriges mest besökta djurparker. En klassresa hit kommer garanterat att bli en både lärorik och spännande upplevelse för er allihop eftersom man från djurparkens sida bland annat har utarbetat ett speciellt program som är designat för att passa som hand i handske för skolklasser som är på besök i djurparken. På Kolmårdens djurpark finns ett delfinarium, linbanan Safari, temaparken Bamses Värld, piratskeppet, ett nytt tigerinspirerat område vid namn Tiger World, Delfinexpressen, Tropicarium och ett flertal andra grymt spännande attraktioner. En klassresa till Kolmårdens djurpark är ett äventyr som passar alla åldrar.