000

Så ni har alltså bestämt er för att tjäna pengar till klassresa? Jättekul! Då kommer ni nämligen att behöva ett och annat tips på vägen och det är precis vad Pengar klassresa handlar om. Här ska vi nämligen bjuda på några små tips om hur ni kan gå tillväga för att få ihop tillräckligt mycket pengar till klassresa. Var och en som i vart fall någon gång har varit med om att arrangera en klassresa av något slag vet nog mer än väl hur många frågor och problem av olika slag som dyker upp efter vägen. Ett av de mer aktuella problemen som man måste se till att lösa fortast möjligt handlar om hur man ska få ihop pengar till klassresa. Om ni fortsätter att läsa denna text så kommer ni att få er några tips om hur ni ska fixa detta lilla problem.

Starta skolcafé

Att starta och driva ett café på skolan är ett mycket framgångsrikt sätt för en klass att dra in pengar till klassresa. Det är förvisso ett koncept som har använts av många skolklasser före er som ett sätt att tjäna pengar till något som man har velat göra tillsammans. Starta ett skolcafé som håller öppet på lunchrasterna och på så sätt tjäna pengar till klassresa. Nackdelen med att starta ett skolcafé är väl att det hela tiden krävs att det finns en eller ett par av eleverna i klassen som personal där men om ni kan få till ett rullande schema som verkligen fungerar så kan det faktiskt bli hur bra som helst.

Skoldisco

Ett mycket bra sätt att snabbt och enkelt tjäna pengar till klassresa är att arrangera skoldisco. Det är för övrigt något som många av era skolkamrater kommer att gilla grymt mycket. Ni tar betalt i dörren och har en kiosk där ni säljer läsk, chips, godis och korv med bröd till alla som kommer till discot. Anordna gärna olika tävlingar. Inför Lucia så kan ni till exempel kröna ”Kvällens häftigaste Lucia” bland både tjejerna och killarna på discot eller så arrar ni helt enkelt en danstävling. Ta ut en extra avgift av de tävlande och de tre bästa får priser i form av varsin ”medalj” så har ni ytterligare en inkomstkälla. Ett lotteri under kvällen är också ett sätt att få in mer pengar till klassresa.

Sälj delikatesser

Att sälja ett starkt varumärke är nog trots allt det allra bästa sättet att få in pengar till klassresa. Men om det är som så att ni bestämmer er för att satsa på försäljning så ska ni vara mycket noga med att sälja något som verkligen går hem i stugorna. Här vill vi slå ett slag för företaget Delikatesskungen vars salami har visat sig vara en riktig bästsäljare genom åren. Grejen är att Delikatesskungen har varit igång sedan 1992 och det är med andra ord ingen gröngöling vi snackar om utan ett företag som under många år har hjälpt tusentals skolklasser med att tjäna pengar till klassresa.