Här och nu ska ni få några små men i allra högsta grad användbara tips om hur ni undviker fällan med att begå de allra värsta misstagen när ni ska ge er på att tjäna pengar till klassresan. Visserligen är det nog sant som någon vis person lär ha sagt vid något tillfälle att det är mänskligt att fela och nog kan vi alla hålla med om att vi allihop begår olika misstag mer eller mindre varje dag. Men när det handlar om en så pass viktig detalj som att ge järnet för att tjäna pengar till klassresan så har ni knappast råd med att begå det allra minsta lilla misstag. Därför ska vi bjuda på några tips om hur ni undviker de allra vanligaste misstagen.

tummen upp

Sälj rätt produkt

En försäljare skulle aldrig komma på tanken att sälja sand i Saharas öken och inte heller försöka sig på att sälja glass på Antarktis. Det gäller nämligen att sälja rätt produkt om man har tänkt sig att man ska lyckas med sin försäljning. Ett tips på försäljning som alltid går hem hos kunderna är att sälja salami eller kakor. Godsaker som man stoppar i munnen fungerar alltid. Underkläder såsom strumpor av bra kvalité brukar också fungera. Fördelarna med att sälja salami är de facto ganska många. Det är hög förtjänst, den är omtyckt och kan användas som tilltugg, i matlagningen eller på smörgås och är dessutom en utmärkt present, vilket gör att salamin går att ge bort.

Förbered er noga

Träna försäljning på varandra genom att läsa på och diskutera. Ta gott om tid på er i klassen till att slipa era säljargument innan ni skrider till verket. En professionell försäljare lägger alltid ner mer av tid på att förbereda sig innan han eller hon går ut och knackar dörr för att sälja sin vara än tiden man tillbringar hos kunderna. En av de allra största missarna som ni kan begå är att glömma det här med förberedelsen. Visserligen är det som så att om ni väljer att sälja en produkt från ett seriöst företag så har dom säkert massor av säljmaterial åt er så att ni inte ska behöva känna pressen på er att vara världens bästa försäljare. Att träna innan ni sticker ut och säljer är dock fortfarande en god idé.

Kom ihåg uppföljningen

Ett tredje råd som är mer eller mindre nödvändigt att komma ihåg är att ni prioriterar uppföljningen av er försäljning. Det är nämligen genom att regelbundet samlas i klassen för att analysera och diskutera era säljresultat som ni kommer att öka er försäljning steg för steg.