Minigolf är ett spel de flesta provat på, inte sällan på semestern, kanske på en campingplats eller annat rekreationsområde. Det tar någon timme att gå igenom de arton hålen. Sedan får förloraren ett par gliringar och så går man och köper glass. Men många tar spelet mycket allvarligare än så, under namnet bangolf. Svenska Bangolfförbundet organiserar runt 6 000 spelare i ett hundratal föreningar, och det arrangerar såväl SM som EM och VM, liksom en Europacup och en svensk elitserie.

Men oavsett hur seriöst man tar sin bangolf är det ett roligt spel. Det går bra att spela ihop med andra som är mycket bättre eller sämre, det är inte särskilt fysiskt krävande och funkar därför i alla sammanhang, t ex under en klassresa. Minigolfbanor hittar ni överallt i Sverige, även inomhus, t ex i Jönköping där ni kan hyra hela golfhallen i några timmar.

Ett annat alternativ är äventyrsgolf, lite större minigolfbanor med olika teman, bunkrar och vattenhinder. Det blir allt vanligare i takt med att populariteten ökar. I Sövde utanför Sjöbo i Skåne finns äventyrsgolf på Äventyrscampen, som också lockar med bl a femkamp, höghöjdsbana, klättervägg och flottbygge, så där kan ni spendera en hel skolresa utan att ni hinner ledsna.

Annars är väl det vanliga att man ägnar en stund åt att spela vanlig minigolf där det mest exotiska hindret är ett itusågat bildäck som det gäller att slå sin boll igenom i precis lagom hastighet för att det ska orka igenom, men ändå inte hoppa över kanten på.

Oavsett om ni tänker bygga hela skolresan kring olika golfutmaningar på häftiga äventyrsgolfbanor eller om ni bara tänker spela en gång på den lokala campingplatsen kanske ni vill spara ihop pengar till resan. På det sättet ökar möjligheterna och ni slipper välja bort sånt ni verkligen vill göra, bara för att det kostar för mycket.

Ett sätt att skaffa detta oberoende är genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. När ni säljer företagets delikatesser får ni betalt för varje produkt ni säljer. Hur ni ska gå tillväga bestämmer ni själva. Med hjälp av DelikatessKungens säljmaterial och app kan ni sälja salami, olivolja, dragerade mandlar och andra delikatesser till både företag och privatpersoner.

Det är det fina med dessa produkter, alla gillar godsaker och hittills har tusentals grupper med stor framgång finansierat sin skolresa på det här sättet, så kanske passar det er med.