1912 började man bedriva barnkoloniverksamhet på Väddö utanför Stockholm. Tanken var att barn skulle skickas ut på landet på sommaren för att få frisk luft. Den tanken finns kvar, Barnens ös kollo också, men numera används lokalerna mycket bredare. Om er skolklass vill åka på skolresa någonstans i Stockholmsområdet där ni har tillgång till natur, vatten, roliga aktiviteter, men också lugn och ro kan ni boka in er hos Barnens ö.

Det finns färdiga skolresepaket med en eller två övernattningar. Ni bor i en hundraårig kollogård med plats för 52-84 personer och väljer själva vilka aktiviteter ni vill ska ingå i vistelsen. Där finns t ex en höghöjdstravers, en hinderbana, tipspromenad, frågesport, paddling i kanot, kajak eller stand up paddle board, och möjlighet att bygga sin egen flotte som ett samarbetsprojekt och sedan tävla mot kompisar i det andra laget i ett flottrace. Förutom organiserade aktiviteter finns möjlighet att spela fotboll, brännboll, bada och slappa.

Mat lagas på plats av professionella kockar som också tar hänsyn till särskilda behov och önskemål i form av specialkost, och så finns det en kiosk på området. Frukost, lunch, middag och korvgrillningspaket levereras till er kollogård så att ni kan välja när ni ska äta. Disken sköter ni själva.

Något ni också får sköta själva är finansieringen. En skolresa till Barnens ö är definitivt inte det dyraste ni kan göra. Till Stockholm åker ni tåg eller buss och därifrån åker ni enkelt och billigt till Barnens ö med Storstockholms Lokaltrafik. Själva lägret kostar en slant, men för att vara en skolresa är det relativt billigt.

Behöver ni ändå pengar kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. De tillhandahåller delikatesser, ni säljer dem på er egen hemort och så delar ni på pengarna. Först tar ni upp beställningar, sedan tar ni betalt samtidigt som ni levererar varorna till kunden.

Eftersom ersättningen är helt provisionsbaserad får ni mer pengar ju mer ni säljer. Det är lättsålda delikatesser som ekologisk olivolja, handgjorda chokladpraliner och dragerad lakrits. Samtliga produkter är av hög kvalitet och de går inte att köpa i butik.

Så är ni envisa kommer ni att tjäna bra pengar. Andra grupper har betalt hela sin klassresa med denna försäljning, och det är inte bara lönsamt att sälja, det är kul och lärorikt också! För många är samarbetet med DelikatessKungen deras första kontakt med arbetslivet.