Femton minuters bussresa från Stockholms innerstad finns ett grönområde som slår det mesta. Här finns gräsplaner, skogar och massor av vatten. Hellasgården är namnet på denna gröna oas vid Nackareservatet, perfekt för alla som vill ladda batterierna, slappna av och må bra. Ta med klassen och vila upp er inför framtida utmaningar.

Fast Hellasgården är inte bara en plats för lugn och ro. Det finns aktiviteter så att det räcker och blir över, eller vad sägs om bangolf, fotbollsgolf, brännboll och möjlighet att hyra kajaker, kanadensare och stand up paddleboards. Eller testa på yoga under ledning av erfarna yogainstruktörer.

Grilla något gott ni tagit med er eller ät på Sjöcaféet som har varmkorv, pizza, toasts, smörgåsar, soppor och varm choklad. Ta ett dopp i Källtorpssjön, kanske i kombination med bastu. I Källtorssjön går det förresten att fiska också, inte bara mört och abborre utan öring och regnbåge. Fint ska det vara!

Som ni märker kommer ni inte hinna med alla aktiviteter på en enda dag, men även detta har en lösning. Ni kan nämligen stanna kvar på Hellasgården genom att hyra stugor av Svenska Turistföreningen. Eller genom att åka vidare. Hellasgården ligger som sagt bara en kvart ifrån Stockholm där det både finns fler aktiviteter och alla typer av boenden för en klass på skolresa.

Det är väl egentligen bara de ekonomiska förutsättningarna som sätter gränser för vad ni ska hitta på. Pengar kan man aldrig ha för många av och ju tidigare ni börjar samla desto lättare går det. Man kan sälja lotter eller anordna en loppmarknad, men det är det många andra som gör så risken är överhängande att det blir de närmast sörjande (föräldrarna) som får öppna sina plånböcker om det ska bli något.

Tänk utanför boxen och sälj något mer annorlunda. Det finns företag som specialiserat sig på försäljningssamarbeten med skolgrupper. Sälj DelikatessKungens varor och låt detta samarbete finansiera er skolresa. Det är lättsålda delikatesser av hög kvalitet, som salamikorv med hög kötthalt, prisbelönt cheddarost, ekologisk olivolja och belgiska praliner. Alltsammans i trevliga presentförpackningar.

Ni säljer till vem ni vill, till privatpersoner eller på mammas och pappas jobb, till politikerna i kommunfullmäktige eller på Facebook. Först tar ni upp beställningar, sedan levererar ni och tar betalt. Det är inte bara lönsamt och lärorikt. Det är kul också!