Ett av de vanligaste utländska resmålen för en svensk skolklass är Helsingfors. Det är nära, det är billigt att åka dit och det är en vacker och trevlig stad. Det är visserligen bara några få procent av Helsingfors befolkning som har svenska som modersmål, men Helsingforsborna är vana vid turister, de flesta av dem har läst svenska i skolan och de är generellt bättre på svenska än på engelska, så ni kommer att klara er fint på svenska.

Och det är ingen liten stad. Helsingfors är inte bara Finlands huvudstad utan också landets klart största stad räknat i antal invånare, men även ytmässigt en storstad. Lär känna staden genom att sätta er på en Hop-on Hop-off-buss med svensk audioguide. Bussen kommer att ta er till de viktigaste sevärdheterna och knutpunkterna, och som hörs på namnet väljer ni själva var ni kliver på och av.

Besök sedan havets vilda liv på Sea Life, undervattenszoo med hajar, sjöborrar och andra vattenlevande djur. Häng med när fiskarna får mat och upplev havet med bara en glasskiva emellan.

Gör sedan som en miljon andra varje år, ta er till Borgbacken, en nöjespark som Gröna Lund och Liseberg, med ett fyrtiotal åkattraktioner och restauranger och kaféer för alla smaker när det börjar kurra i magen.

I Helsingfors finns vandrarhem med självbetjäning, campingplatser med stugor och tältplatser, men självklart också vanliga hotell i alla prisklasser. Till Helsingfors åker ni förslagsvis båt från Stockholm. Både Viking Line och Tallink Silja har grupprabatter för skolelever.

Så det är väl bara att bestämma när ni ska åka, vad ni vill göra och börja boka? Fast ju mer pengar ni har i klasskassan desto mer kan ni hitta på. Behöver ni påfyllning kan ni låta DelikatessKungen hjälpa er. Om ni säljer deras produkter mot provision får ni mer pengar till klassresan. Det är presentförpackade delikatesser som belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja och engelsk cheddarost.

Ni tar upp beställningar, får hem varorna, distribuerar dem och tar betalt och så behåller ni er del av vinsten, och eftersom försäljningen är provisionsbaserad bestämmer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på arbetet. Ni bestämmer också om ni ska knacka dörr, uppvakta lokalpolitiker eller sälja på nätet eller på torget. DelikatessKungen hjälper er med säljmaterial och goda råd, resten sköter ni själva.