La Rambla

Barcelona är huvudstad i den spanska regionen Katalonien och har under väldigt lång tid legat i topp bland Europas städer när det gäller antalet besökande turister varje år. helt naturligt så är det även på det sättet att många skolklasser – både från Sverige som andra länder – tar sikte på Barcelona när man börjar på att planera inför en kommande klassresa. Staden har väldigt mycket att erbjuda sina besökare och då handlar det inte bara om sol och bad och shopping, även om de många sandstränderna är helt fantastiska och att det finns massor med affärer där man som turist kan göra riktigt fina fynd. Nej, Barcelona är en stad som är som klippt och skuren som resmål för en klassresa eftersom det finns massor av spännande historia och gammal kultur här. Och det allra bästa av allt är att det finns hur många sevärdheter som helst här som det faktiskt inte kostar en enda krona att besöka. Det låter som en ren saga men så är det faktiskt. Om ni skulle vilja ha en lite längre lista med olika sevärdheter i Barcelona som är helt gratis att se, besöka och uppleva så kan ni klicka här.

Barcelona + fotboll = Sant
För många av oss så är väl Barcelona mest känt för sitt världsberömda fotbollslag FC Barcelona som är med och spelar i den professionella spanska fotbollsligan La Liga. Laget – som alltid spelar sina hemmamatcher för utsålda läktare på den väldiga fotbollsarenan Camp Nou – har ju även från tid till annan varit begåvat med svenska spelare i stil med Patrik Andersson, Henrik ”Henke” Larsson och Zlatan Ibrahimovic. Fotboll är religion i Barcelona och det brukar därför råda en helt fantastisk stämning på Camp Nou när spelarna i stadens älskade fotbollslag springer in på plan. Camp Nou har även använts som arena för olika rockkonserter med band som U2, Iron Maiden och AC/DC.

Missa inte La Rambla
Den stora avenyn La Rambla är en av världens mest berömda gator. Här kan ni promenera runt i flera timmar och titta på folklivet, försäljarna och alla levande statyer. La Rambla börjar vid Plaza Catalunya och sträcker sig sedan 1,2 kilometer mot sydost och slutar vid Columbus-monumentet nere i hamnen.