Halland är så mycket mer än Ullared. Här finns utpräglade turiststäder som Halmstad, Falkenberg, Laholm och Båstad. Den skolklass som vill avnjuta sin skolresa i Sommarsverige bör absolut överväga somriga Halland.

Halmstad är den stora staden med flest evenemang, restauranger och museer. Men här finns också bokskogar, fågelliv, vandringsleder och hela 57 naturreservat. Och så havsbaden såklart, vid Kattegatt och Laholmsbukten.

I Falkenberg finns Vallarnas Friluftsteater och även här fantastiska badstränder. Falkenberg är också den plats i Halland där ni enklast kan koppla upp er mot hela världen. I nätverket FBG-internet kan ni surfa gratis och utan lösenord på offentliga platser som Stortorget, Falkenbergs Idrottsplats och Skrea strand.

Båstad är känt för tennis och olika båtaktiviteter, kanske främst segling. Ta en tripp till Sveriges Tennismuseum och fascineras över det svenska tennisundret som man inte ser så mycket av längre. Testa på SUP, stå-upp-paddel, en balansövning som enklast kan förklaras som surfing oberoende av vind och vågor.

Laholm är kanske den minst kända av dessa fyra orter, men låt inte det avskräcka. Här kan ni fiska, bada, paddla, köra mountainbike, spela padel och fotbollsgolf. Och bo, exempelvis på Lagadals Gård som hyr ut stugor mitt i Laholm, men det finns även bra campingplatser, vandrarhem och hotell, i Laholm liksom i hela Halland.

Innan ni sätter hela schemat för den halländska skolresan kanske ni vill se över era ekonomiska resurser. Ingen klassresa blir ju helt gratis och ju mer pengar ni har att röra er med, desto friare är ni i era val av aktiviteter, boende och transportmedel.

Ett klockrent sätt att tjäna pengar till klassresan är försäljning. Förutom att det är ett snabbt och smidigt sätt att samla ihop pengar förbereder det eleverna för livet efter skolan där nästan alla jobb innefattar kundkontakter, marknadsföring och distribution. Sälj DelikatessKungens varor så får ni en erfaren samarbetspartner och slipper producera produkterna ni ska sälja. Ni kan helt och hållet fokusera på försäljningsarbetet medan DelikatessKungen ordnar fram delikatesser och marknadsföringsmaterial.

Ni säljer där ni är, på er egen hemort, till lokala företag, vänner och bekanta. Knacka dörr hos grannarna och ni kommer märka att många vill hjälpa en skolklass att förverkliga sin drömresa och samtidigt få förstklassiga delikatesser levererade fram till dörren. Varorna det gäller är exempelvis ekologisk jungfruolivolja, handgjorda chokladpraliner och prisbelönt cheddarost. Denna försäljning har förverkligat många skolresor och idrottsläger. Nu är det er tur!