Ven är en ö i Öresund. Vintertid bor det 372 invånare på ön, på sommaren är det något helt annat. Hit vallfärdar turister under sommarhalvåret. Det är danskar, svenskar och människor från hela världen. Hit åker de för att beskåda den vackra naturen, djurlivet med allt från rovfåglar och ödlor till fjärilar och lövsångare, Tycho Brahe-museet eller för att bara hänga. En skolresa på natursköna Ven kan verkligen rekommenderas.

Till Ven tar ni färjan från Landskrona. Den tar bara en halvtimme. Framme på ön hyr ni cyklar. De löser alla era transportbehov på ett smidigt och miljövänligt sätt. Sedan cyklar ni till Hvens Glassfabrik som tillverkar glass av ekologisk grädde. Resten av första dagen tillbringar ni förslagsvis på stranden, man ska inte stressa på semestern.

Men den här idylliska lilla ön är full av sevärdheter och aktiviteter. På Hvenalpacka kan ni stifta bekantskap med alpackor, en slags kameler som funnits på Ven sedan 2013. Tycho Brahe-museet är givet och inte minst är Tycho Brahes trädgård en upplevelse. Pumpans Café bjuder på pizza med deg av eget, stenmalet mjöl. På Ven bor ni på camping, i stugor eller på fyrstjärnigt hotell, helt efter eget tycke.

Och kanske lite efter egen klasskassa också. Skolresor kostar pengar och det är något ytterst få skolklasser har i överflöd. Behöver ni förbättra finanserna inför resan med klassen kan ni sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Eller rättare sagt, de producerar och ni säljer. Varorna det gäller är exempelvis lagrad cheddarost och ekologisk jungfruolivolja som ni säljer med hjälp av DelikatessKungens app och tryckta försäljningsmaterial.

Men var ni säljer och hur ni lägger upp arbetet väljer ni helt själva. Ni kan ställa er på torget i stan där ni bor, knacka dörr i bostadsområden eller uppvakta stans företag. Varje förpackning ni säljer ger mer pengar till klassresan för ersättningen är helt provisionsbaserad.

När ni är färdiga med att ta upp beställningar levereras varorna till er kontaktperson, en lärare eller förälder. Sedan är det bara att lämna ut dem till kunderna som betalar när de får hem varorna. På det  sättet behöver varken klassen eller kunderna ligga ute med pengar.

Andra grupper som jobbat ihop med DelikatessKungen har inte sällan kommit tillbaka för att starta nya samarbeten till nya skolresor (eller idrottsresor, träningsläger eller cupresor – det här funkar för alla typer av resor). Kanske är det er tur att testa i år?