Visingsö är en underbar liten pärla i Vättern. Inte så liten förresten, med sina 25 kvadratkilometer är den Vätterns största ö. Mest känd är den nog för alla sina fornlämningar och ruiner, som Näs slott, en borgruin på öns södra spets som brändes ner 1318, men vars skelett lever vidare. Här finns också flera museer, som Visingsö Slottsmuseum och Nostalgimuseet.

På Visingsö finns också gott om nutida aktiviteter som bad, kajakpaddling och turridning. Eller upplev ön med häst och vagn! Hästskjutsarna har täta turer och visar ön från dess soligaste sidor i ett behagligt tempo.

När magarna börjar kurra finns restauranger för alla smaker. Fiskbodens Restaurang med varmrökt fisk, köttbullar och hamburgare tillverkade av gårdens egna djur, men också en thairestaurang, Talay Thai, med traditionell thailändsk mat i en traditionell svensk byggnad i falurött trä med vita knutar. På Restaurang Framnäs inrymd i Wisingsö Hotell & Konferens lokaler lockar man med allt från frukost- och lunchbufféer till trerättersmiddagar.

Och när kvällen kommer finns boendealternativ för alla smaker och plånböker. På Visingsö finns både stugor och vandrarhem med självhushåll, men också hotell och pensionat.

Till Visingsö tar ni er lätt från hela Sverige, såväl med bilar som med olika typer av kollektivtrafik, förslagsvis tåg till Jönköping och därifrån buss. Den sista biten åker ni i alla lägen färja från Gränna. Och apropå Gränna bör ni stanna till där och äta polkagrisar! Passa på att besöka ett polkagrisbageri för att se hur de görs.

Apropå delikatesser kan ni tjäna pengar till denna och andra skolresor genom att sälja DelikatessKungens produkter. Inga polkagrisar, men väl belgiska praliner. För den med saltare behov finns engelsk salami med hög kötthalt, men också krämig cheddarost och ekologisk olivolja.

Ni säljer till vem ni vill, släkt och vänner, till grannarna i era bostadsområden eller på gator och torg och till lokala företag. Eller på nätet. Eller varför inte alltihop på en gång! DelikatessKungen hjälper er hela vägen med allt det praktiska. Först tar ni upp beställningar. Sedan får ni varorna levererade till er och levererar dem till kunderna. Försäljningen är helt provisionsbaserad och när allt är klart behåller ni er del av pengarna. Kul, lärorikt och inte minst lönsamt!