Håller ni på med att tjäna pengar till klassresan för att komma iväg på det där äventyret som ni har gått omkring och drömt om så länge? Skulle ni vilja ha ett litet tips om ett verkligt spännande äventyr som ni kan komma iväg på? Vi på bloggen brukar som ni alla vet vid det här laget dela med oss av smarta tips och goda idéer när det handlar om vart man kan åka någonstans. Håll med om att man i sanning inte behöver ”gå över ån efter vatten” – som ordspråket så klokt lyder – för att man ska kunna vara med om en riktigt spännande och intressant klassresa. Vem har sagt att man prompt måste åka till typ andra sidan jordklotet för att få uppleva en riktigt grym klassresa? Det finns ju så många intressanta resmål här hemma i vårt eget land som bara väntar på att ni ska upptäcka dem. dagens tips på bloggen handlar om att åka på båtluff i den östgötska skärgården.
Sankt Anna skärgård
Upptäck Sankt Anna skärgård
Östgötaskärgården är de facto – vid sidan om Stockholms skärgård – en av våra allra största skärgårdar i vårt land. Sankt Anna skärgård är en mindre del av denna enormt stora arkipelag. De allra största öarna i Sankt Anna skärgård – som för övrigt har hämtat sitt namn från en av de kvinnliga gestalterna i Bibeln, Sankta Anna som är alla sjöfarares eget skyddshelgon – är Norra och Södra Finnö samt Yxnö. Se till att upptäcka detta helt otroligt vackra avsnitt av Sverige genom att åka på klassresa hit. Det fungerar helt utmärkt att ge sig ut på en båtluff i den östgötska skärgården. Hela sommaren kan man nämligen luffa runt bland öarna, stanna en natt i någon uthyrningsstuga eller campa med era egna tält och sedan fortsätta luffen till nästa ö dagen därpå. Ni kan också med fördel nöja er med att ta en dagstur till någon trevlig ö, hoppa iland där och upptäcka ön för att sedan ta båten tillbaka till fastlandet igen.

Gör så här
Om det skulle vara på så sätt att det här med att båtluffa i vår svenska skärgård är något som intresserar er i klassen så kan ni mer än gärna ta och surfa in på Östgötaskärgårdens hemsida och läsa mer.