En klassresa till Gotland är aldrig någonsin fel. Faktum är att man kan åka hur många gånger som helst till denna vackra ö i Östersjöns mitt och ändå upptäcka nya platser och andra trevligheter varje gång man kommer dit. Vi på bloggen skulle i dagens lilla blogginlägg vilja peka på ett mycket trevligt sätt att upptäcka Gotland om man åker dit på en klassresa. Att det dessutom handlar om en klassresa som ger er både frisk luft, en gnutta god motion och som till yttermera visso är i allra högsta grad miljövänligt gör ju inte saken särskilt mycket sämre. Eller hur? Vi talar givetvis om att upptäcka Gotland på två hjul genom att cykla runt på ön.
Gotland2
Cykelparadiset Gotland
Har ni planer på att tjäna pengar och åka iväg på en klassresa någonstans? Ni kanske ännu inte har bestämt er för vart någonstans som ni har tänkt åka på er klassresa? Ingen fara. Vi på kan tipsa er om det perfekta resmålet som ni bara inte får missa att besöka. Åk till Gotland och upptäck den vackra ön från cykelsadeln. Det finns inget bättre sätt att uppleva ön på än genom att cykla runt på den. Grejen med Gotland är nämligen att det egentligen inte finns några backar att tala om här. Gotlänningarna själva brukar lite skämtsamt säga om sin egen ö att det enda berget som finns på Gotland är soptippen utanför Visby. Så rent landskapsmässigt är Gotland som gjort för att cykla runt på. Snacka om ett veritabelt cykelparadis. Cykla på Gotland. Det kommer att bli en klassresa som ni sent kommer att glömma.

Cykla på Gotland
En klassresa på två hjul på Gotland brukar oftast börja nere i Visby hamn eftersom det är där som cykeluthyrarna brukar hålla till med sin verksamhet. Ni kan med fördel hyra era cyklar redan i samband med att ni bokar er klassresa och fördelen med det är att ni har era cyklar klara direkt när ni kommer till ön. Sedan är det bara att ge er av i den riktning som ni önskar. Det kan dock vara bra att ha till exempel Kneippbyn som bas för er klassresa på två hjul på Gotland.