Furuvik är – om man söker efter fakta på Wikipedia – en tätort med lite drygt 500 invånare som ligger ungefär 10 kilometer öster om Gävle. Här finns en mycket populär badplats som heter Harnäsbadet men Furuvik är nog allra mest känt för att vara samhället som har gett namn åt den berömda Furuviksparken. Det är väldigt lätt att ta sig till Furuvik med bil, buss eller tåg. Om man väljer att åka med tåget så kan man hoppa ombord på Upptåget som faktiskt stannar i princip utanför entrén till Furuviksparken. Själva Furuviksparken är uppdelad i två separata delar och består av en djurpark och en nöjespark.
Furuvik
Denna sevärdhet startades redan år 1900 och är därmed en av våra allra äldsta nöjesattraktioner i Sverige, distanserad rent åldersmässigt av enbart Skansen och Göran Lund samt möjligen någon eller några andra djurparker och nöjesfält. Djurparken i Furuvik består bland annat av ett aplandskap. Här finns även lemurer, kängurur, kameler, sköldpaddor, fiskar samt fåglar av alla möjliga slag. I tivolit finns bland annat en grym berg- och dalbana och andra attraktioner i stil med Extreme, Spökborgen, Kättingflygaren och Skytower. En annan cool grej i Furuviksparken är Hemliga fortet som är ett kustförsvarsmuseum där man som besökare kan få se hur det kunde se ut under kalla kriget på 1950-talet. Man kan till exempel titta ut över havet genom riktiga kanonsikten. Sedan 1940-talet har man en ganska festlig tradition i Furuviksparken där man varje midsommar reser en åländsk midsommarstång. Om ni som skolklass har jobbat med att tjäna pengar till klassresa så kan det vara en bra idé att ni tar en titt på Furuviksparken. Ett besök där samt med en möjlighet till ett svalkande dopp vid Harnäsbadet.

Klassresa till Furuviksparken
Åk till Furuviksparken. Om det är som så att ni inte redan har några omedelbara planer på vart ni har tänkt åka så är vårt tips att åka på klassresa till Furuviksparken. Det är ett resmål som man varken är för ung eller för gammal för att kunna besöka. Kolla in den här länken så får ni veta mer.