Det finns många trevliga nöjesparker i Sverige – Gröna Lund, Liseberg, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik för att nämna några. Mest nöje för pengarna får man kanske på Ölands Djurpark eftersom det snarare är tre nöjesinrättningar i en: djurpark, nöjesfält och vattenland. Så vill ni göra tre klassresor till priset av en bokar ni en tripp till Öland.

Först och främst är det nog djurparken man tänker på, den återfinns i namnet och är grunden till parkens existens. Här finns en del djur som återfinns i den svenska naturen, men mest har man härbärgerat exotiska och sällsynta djur, utrotningshotade arter som tigrar, apor och  alligatorer. Nyligen har det fötts en tapir på Ölands Djurpark, vilket är mycket ovanligt. Samtidigt är det en förutsättning för många utrotningshotade djurs existens att de kan reproduceras i fångenskap.

På nöjesfältet hittar man chokladhjul, sockervadd och åkattraktioner. Kanske mest för mindre barn, men exempelvis radiobilar blir man ju aldrig för gammal för, och vill man få upp adrenalinnivåerna går man vidare till vattenlandet och dess långa och fartfyllda vattenrutschkanor.

Ni behöver inte ens lämna Ölands Djurpark på natten. Om ni vill kan ni bo i stugor på safaricampen, där ni kan grilla medan zebror och gnuer bevakar er på nära håll. Men det finns mer traditionellt vandrarhemsboende också.

Många av valen på en skolresa kokar ner till pengar. Ofta är det ekonomiska förutsättningar som gör att ett alternativ bokas medan ett annat får stryka på foten. En skolklass är ju inte som ett företag med löpande inkomster och budget, men även skolelever kan samla in pengar på olika sätt.

Ett enkelt sätt att tjäna pengar till klassresan är försäljning. Köp eller tillverka saker att sälja, så att de som vill stötta er strävan att åka på skolresa med ett ekonomiskt bidrag får något tillbaka. Väljer ni att samarbeta med ett företag med etablerade produkter slipper ni att sitta kvar med osäljbara varor eller att ta andra ekonomiska risker.

DelikatessKungen har sedan 1992 jobbat ihop med skolklasser och idrottsföreningar som sålt deras kryddiga salami, ekologiska olivolja och andra delikatesser. Försäljningen är helt provisionsbaserad så ni väljer själva hur mycket tid ni vill lägga på arbetet. Först tar ni upp beställningar och först därefter levererar ni varorna. På det sättet behöver ni inte ligga ute med pengar under försäljningens gång. Ni säljer och distribuerar. Allt annat sköter DelikatessKungen åt er.