Fotvandring är ett fantastiskt sätt att spendera en skolresa. Det är billigt, det kräver nästan ingen utrustning, man kan välja en lagom lång sträcka och gå i sin egen takt, och Sverige har en vidunderlig natur tillgänglig för alla. Så vill ni stärka grupptillhörigheten genom att dela ett minne för livet kan ni välja att gå tillsammans på nästa klassresa.

Vandringsleder finns utspridda över hela landet. En del börjar bokstavligt talat ett stenkast från storstäderna med möjlighet att åka kollektivtrafik ända fram till startpunkten. Andra ligger längre bort. Vill ni t ex gå på fjällvandring kan ni inte åka tunnelbana dit, men det kan det vara värt. Som i Jämtlandsfjällen!

Bo på en fjällstation och ta korta dagsturer eller gå från en station till nästa. Gå på höjden genom att ta en topptur till Syltoppen från Sylarnas fjällstation eller uppför Åreskutan till Sveriges högst belägna kafé 1 420 meter över havet. Det kan låta tufft för nybörjare, men det finns kabinbanor som hjälper er på vägen och markerade vandringsleder hela vägen upp, det är inte fråga om bergsklättring.

Men föredrar ni att gå på längden går det också bra. Det finns vandringsleder i alla svårighetsgrader och längder. Som den 58 mil långa St Olavsleden, som löper från svenska ostkusten och ända in i Norge. Där finns många etapper som är relativt lättvandrade.

En fördel till med Jämtland är att det finns många exotiska djur i de jämtländska fjällen och skogarna, eller vad sägs om älg, ren, björn, bäver, lodjur, järv och myskoxe? Japp, i Jämtland hittar ni Sveriges enda vilda myskoxar, invandrade från Norge. I byn Tännäs finns också världens första myskoxhägn att besöka om ni vill vara garanterade att få se dessa skygga urtidsdjur.

Det är bara att börja planera ert jämtländska äventyr, men en parameter alla måste ta hänsyn till är pengar. Är inte klasskassan helt fullproppad kommer ni bli tvungna att prioritera. Eller fylla på den! Sälj DelikatessKungens varor på er hemort, så får ni mer pengar att resa för. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad är det ni själva som sätter gränserna. DelikatessKungen tillhandahåller delikatesser av hög kvalitet, som lufttorkad salami, belgiska, handgjorda praliner och ekologisk, jungfrulig olivolja, medan ni står för lokalkännedomen och den ungdomliga entusiasmen.

DelikatessKungens tidigare samarbetspartners har finansierat sina skolresor genom försäljningen, så det finns ingenting som hindrar er från att lyckas lika bra.