Västervik är en liten småländsk ort på ostkusten. Mest känd är den antagligen för Västerviks Visfestival som gått av stapeln varje år sedan 1966 och där storheter som Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström uppträtt, men förutom visfestivalbesökarna är det nog många som aldrig ens besökt staden. Det är synd eftersom den har mycket att erbjuda. Inte minst är det en fantastisk semesterstad. 2020 utsågs Västervik till ”Sveriges bästa sommarstad”, så behöver ni idéer på vart ni ska åka på skolresa behöver ni inte leta längre än hit.

I Västervik kan ni bo på Västervik Resort, en av Nordens största campinganläggningar, och kanske också en av de bästa med sin femstjärniga camping och massor av förstklassiga aktiviteter. Här kan ni bo i stugor, studiolägenheter eller egna tält, och egentligen behöver ni inte lämna området. Här finns både butiker och restauranger, ett upplevelsebad med rutschkanor och varma källor, artistuppträdanden, grillmöjligheter, sol och bad, det går att spela boll, golf, klättra, fiska eller paddla kajak.

Skulle ni mot alla odds vilja uppleva något annat under skolresan finns både Astrid Lindgrens Värld och Kolmården inom en timmes bilavstånd. Eller åk ut med taxibåt eller turbåt i Tjust skärgård, där över femtusen öar väntar på att bli utforskade.

En resa till Västervik behöver inte bli dyr. Ni kan åka buss eller tåg dit och väl på plats bo i tält och aktivera er genom att vandra på någon av de utmärkta vandringsleder som finns i området. Att vandra är lika gratis som att sola och bada. Men som alltid känns det skönt att slippa snåla utan ha möjlighet att välja aktiviteter efter intresse och inte efter pris.

Ett sätt att skapa den friheten är att göra ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Er klass kan sälja deras varor på hemmaplan genom att knacka dörr hos grannar och företag, och finansiera er klassresa på det sättet. Det är lättsålda delikatesser i fina presentförpackningar, allt från kryddig salami och krämig cheddarost till dragerad lakrits och chokladpraliner.

Försäljningen är helt provisionsbaserad, så ni bestämmer själva hur och när ni ska sälja. Hur bra ni lyckas bestämmer hur mycket pengar det ska trilla in i klasskassan. Av de 25 000 grupper som testat detta har många återkommit för att tjäna pengar till nya resor när de märkt hur roligt och lönsamt det är. Så kanske blir detta den första försäljningen av många för er.