Kom iväg på ett riktigt spännande äventyr som tar er hela vägen till Istanbul i Turkiet. Det här är i sanning en klassresa som går i våra förfäders spår. Grejen är nämligen den att Istanbul i så gott som alla tider har varit en stad som har lockat till sig besökare från många andra länder. Till exempel så var de nordiska vikingarna flitiga besökare i Istanbul, som de för övrigt brukade kalla för Miklagård. Istanbul var under väldigt lång tid Turkiets huvudstad men fick efterhand se sig besegrad på den posten av Ankara som alltså numera är huvudstad i Turkiet. Detta är dock i grund och botten inget som på något sätt påverkar Istanbuls helt unika status som en grymt intressant stad att besöka. Här kan nämligen precis varenda kotte – oavsett ålder eller nationell tillhörighet – finna något av intresse att titta på eller besöka.
istanbul
Öst möter väst
Istanbul är på många sätt och vis en korsväg där öst möter väst samtidigt som den utgör ett möte mellan historia och nutid. Staden är en gränspost mellan Europa och Asien eftersom Bosporen flyter rakt igenom staden. Man kan låta sig tjusas av den ultramoderna stadskärnan för att bara ett par kvarter därifrån vandra rakt in i stadens tusenåriga stadsdelar. Här har det bott människor sedan urminnes tider och Istanbul är med andra ord en av de allra äldsta städerna i hela världen som fortfarande utövar ett inflytande politiskt, kulturellt och religiöst på en internationell nivå.

Att se, göra och upptäcka i Istanbul
Det finns massor att se, göra och upptäcka under en klassresa till Istanbul i Turkiet. Blå Moskén, Hagia Sophia och Topkapipalatset är bara några exempel på detta. Missa för allt i världen inte att besöka de arkeologiska utgrävningar som pågår på olika platser i staden och som blottlägger boplatser där människor bodde och levde för mer än 6 000 år sedan. är det shopping som lockar så kan Istanbul faktiskt bjuda på en helt fantastisk chans att göra verkliga fynd i såväl stora varuhus som i små mysiga butiker av olika slag. Musiklivet är ett annat område som är mycket väl utvecklat i Istanbul. Passa på att lyssna in er på turkisk schlager när ni är här.